041 619 125 info@os-vipava.si

Najprej smo v šoli vzeli malico, nato pa smo se odpravili na pot. Od Zemona in nato do Vipave. Šli smo čez glavno cesto in nato pod avtocesto, nato smo kolesarili ob avtocesti po makadamu, šli do smetišča, kjer smo si ogledali kotiček za ponovno uporabo. Po cesti smo nadaljevali pot do kamnitega mostu, pod mostom pa je tekla reka Vipava. Tam smo pojedli malico in nato malo raziskovali okrog reke. Ko smo šli na drugi breg reke, smo srečali gospoda, ki je imel s seboj psa Arona. Božali smo ga in gospod nam je dovolil, da jemo grozdje, nato pa smo se odpravili nazaj ob reki Vipavi. Čez nekaj časa pa smo se vstavili ob reki in hodili po reki, nato smo nadaljevali pot do Vipave. V Vipavi pa nas je učiteljica Vida peljala na sladoled. Sladoled smo polizali in nato s kolesi odšli do šole. Pri pokopališču sem prijatelje peljal pogledat muce. Božali smo jih in se z njimi igrali. Prišel je čas za odhod in  s učiteljico smo se odpravili do šole. Na šoli smo počakali kosilo in po kosilu se je končal športni dan.

Adam Nusdorfer

Nekega jutra smo se s kolesi odpravili na pot.

Vozili smo se po makadamski poti, večinoma ob avtocesti. Vsake toliko smo se ustavil in se slikali. Čez nekaj časa smo prišli do zbiralnega centra in se tam ustavili ter si ogledali nekatere stvari. Na Napoleonovem mostu smo se ustavili in pojedli malico. Aljaž in Adam sta dobila zelo lep prostorček ob reki Vipavi. Ko smo pojedli, smo šli blizu reke ter zagledali gospoda s psom po imenu Aron. Tam smo ga več časa božali. Opravili smo se proti klopi pri reki Vipavi. Učiteljica nam je za nagrado obljubila sladoled pri Marjanci. Medtem ko smo jedli sladoled, smo srečali otroke iz Ciriusa. Ko smo se vračali, nas je sošolec povabil pogledat mucke stare 1 mesec. Ker smo se vrnili eno uro prej, nam je učiteljica dovolila biti v telovadnici. 

Tega dne ne bom pozabila.

Katerina

Zjutraj v četrtek smo prišli v šolo. Vzeli smo si malico ter se odpravili na pot. Peljali smo se mimo Vrhpolja ob pokopališču in šli na makadamsko pot. Peljali smo se mimo Zemona proti Vipavi in prečkali  glavno cesto. Peljali smo se ob avtocesti proti Ajdovščini do smetišča. Na smetišču smo si ogledali kotiček ponovne uporabe stvari. Ko smo si ga ogledali, smo nadaljevali pot proti Napoleonovem mostu. Tam smo pojedli malico in raziskovali okolico reke Vipave. Odpravljali smo se da gremo, a nas je prehitel nek gospod s psom Aronom. Bil je zelo lep zato smo ga malo pobožali in šli na pot. Peljali smo se po makadamu ob reki Vipavi. Med potjo so bili zelo lepi kotički, kjer smo se ustavili in odpočili. Zadnji kotiček je bil ob reki Vipavi, kjer so delali nov jez. Nato smo šli do Vipave, kjer smo se peljali  k Marjanci            na sladoled. Ko smo ga pojedli smo šli mimo vojašnice in po makadamski poti proti Vrhpolju. V Vrhpolju smo videli vinogradnike, ki so imeli trgatev. Šli smo naprej in si pogledali mucke od Adama stare 1 mesec in nato šli v šolo na zasluženo kosilo.

Izak Škrlj, 5.r Vrhpolje

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost