041 619 125 info@os-vipava.si

V maju in juniju so učenci matične šole spoznavali čebele in z različnimi dejavnostmi obeležili Svetovni dan čebel in Tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi najmlajši so opazili, da letos na sosedovem drevesu ni češenj in marelic in da bodo le redko kje sladka jabolka. Za zaključek praznovanja so mladi čebelarji Luka Volk, Anže Tomažič in Matevž Kodelja učencem 1. razreda predstavili delo čebelarja, čebeljo družino, medovite rastline in čebelnjak. Mentorica čebelarskega krožka Boža Pangerc, je učencem predstavila notranjost panja. Na veliko presenečenje vseh se je prav v tistem trenutku iz satnice pregrizla mlada čebelica. Nepozabno.

Likovni izdelki učencev od 1. do 5. razreda na temo »Od čebelnjaka do češenj« so popestrili učilnice in avlo ter vsem pričarali pomladno vzdušje med čebelicami. Zora Furlan, Petra Lazić in Maksimiljan Lozej  iz 4. b so o čebelicah napisali pesmi.

Končno so pred šolo zacvetele lipe in vsi se veselimo, da bodo čebelice dobile sladko pašo. Svetel lipov med je odličen v čaju in na kruhu z maslom. Maruša Mivšek iz 3. b pa ve, da je za dobre medenjake najboljši kostanjev med. Vabimo vas, da sladke piškote naredite po njenem receptu.

Številčna čebelja družina ima v teh dneh veliko dela, mi pa se veselimo poletnih počitnic.

Želimo vam prijetne sprehode v neokrnjeni naravi, zanimiva raziskovanja naravnih lepot in prijeten počitek s knjigo v roki v sveži senci dreves.

Huraaaa počitniceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Mojca Habič, koordinatorica projekta POGUM in NA-MA Poti

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost