041 619 125 info@os-vipava.si

Učenci 1., 2. in 3. razreda iz Goč letos sodelujemo v projektu Naša mala knjižnica. Projekt je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev. Sodelujejo tri založbe (slovenska KUD Sodobnost, estonska Päike ja Pilv in hrvaška Ibis grafika), ki želijo najboljše avtorje predstaviti širšemu evropskemu trgu.

Vsaka založba je prispevala nekaj svojih najboljših del za otroke in jih prevedla v dva tuja jezika. Letos tako beremo knjige Kiosk, O mišku, ki ni imel sani, Mamin zmaj, Kako prestrašiti pošast, Lekarnar Miško in Petja sprašuje, zakaj je nebo modro. Za dodatno spodbudo in motivacijo so izbrana dela vključena v Ustvarjalnik. Z različnimi izvirnimi nalogami učenci tako dodobra spoznajo temo predstavljenih knjig. Branje in ustvarjalnost pa čez celo leto spodbujajo še druge zanimive dejavnosti in številne nagradne naloge. 

Z učenci prve triade iz Goč smo pozimi prebrali pravljici O mišku, ki ni imel sani in Kiosk. Marca pa smo prebrali knjigo Lekarnar Miško. Tako nam je bila všeč, da smo kasneje ustvarili čisto svojo lekarno. V njej lahko kupite liziko za ljubezen, sirup proti slabi volji, napoj za znanje, liziko proti prehladu in celo tablete proti Covidu. Če vas zanima nakup, se kar oglasite. 

Naša učiteljica pa nas je prijavila tudi na izmenjavo knjižnega junaka. Po prebrani knjigi Kako prestrašiti pošast smo pri likovni umetnosti izdelali lutko. Poimenovali smo jo Grizko. Kljub temu, da mogoče izgleda malo strašljivo, ima dolge roke, s katerimi lahko otroke poboža in objame. Res je prijazna! Z lutko smo se najprej mi malo poigrali in se ji predstavili, nato pa smo jo skupaj z našo predstavitvijo poslali učencem iz PŠ Rovtarske Žibrše. Tudi oni so nam poslali svojo lutko – pošast Zelenko. Kako smo se je razveselili. Zelenka bo vsak dan preživela pri enem učencu. Nanjo bomo pazili in poskrbeli, da bo preživela zanimive in nepozabne dni v naši družbi. Vtise o dogodivščinah, ki jih bomo preživeli z lutko, bomo pisali v poseben zvezek, ki ga bo lutka nosila s seboj. 

Prepričani smo, da ji med nami ne bo dolgčas. Kaj vse bo Zelenka doživela, pa vam javimo prihodnji mesec. Če pa jo srečate kje po poti, bodite do nje prijazni. In veste kaj? Prav vse pošasti obožujejo sladkarije in fotografiranje. Zato naj vam ne bo nerodno narediti selfija z Zelenko.

Prav gotovo pa dolgčas ne bo niti našemu Grizkotu, ki bo obiskoval otroke iz šole Rovtarske Žibrše. Mogoče se nam tudi on kaj oglasi, kako se ima.

Učenci in učiteljica 1., 2. in 3. razreda Goče

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost