041 619 125 info@os-vipava.si
V lanskem šolskem letu so učenci 6. razredov pod mentorstvom učiteljic Tea Furlan in Žive Čuk sodelovali na likovnem MEGA natečaju, ki ga organizacijsko in strokovno vodita Mestna knjižnica Ljubljana in Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije ter Mestnim muzejem Ljubljana.

MEGA natečaj je potekal že šestič, tema natečaja je bila knjižna ilustracija. Udeleženci so lahko ilustrirali katero koli besedilo (pesem, zgodbo, pravljico, novico, izjavo, poljudnoznanstveni članek …). Na natečaj je tokrat prispelo le 84 izdelkov, kar predstavlja majhen del običajne bere. Šolsko leto 2019/2020 si bomo zagotovo zapomnili po tem, da so bile šole del leta zaprte. Kljub temu je prispelo nekaj lepih izdelkov, zato se je komisija odločila, da podeli pet nagrad, isto temo natečaja pa ponovi tudi v šolskem letu 2020/2021. Komisijo so letos sestavljali: Nina Vošnjak, Mestni muzej Ljubljana, Kristina Picco, Mestna knjižnica Ljubljana in Ivan Mitrevski, ilustrator in stripovski avtor.

Naši učenci so pripravili ilustracije različnih ljudskih pravljic. V veselje in čast nam je, da je med nagrajenci omenjenega natečaja tudi Sebastjan Jermol. Ilustriral je romunsko pravljico Koza in trije kozlički. Ivan Mitrevski je v obrazložitvi zapisal, da »gre za serijo ilustracij, ki upodabljajo celotno pripoved. S svojo temeljitostjo nas je Sebastjan pridobil na svojo stran, z natančnostjo pa nas je popolnoma prepričal. Vidi se, da je zgodbo natančno prebral – ilustrator je najprej predvsem dober bralec – saj je upodobil mnoge detajle iz zgodbe.« Sebastjan si je prislužil knjižno darilo (Golmanka in morje), družinsko vstopnico Mestnega muzeja Ljubljana in bombažno vrečko MKL.

Iskrene čestitke!
Šolski novinarji

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost