041 619 125 info@os-vipava.si

Mesec september je bil za prvošolce iz Podnanosa poln različnih dogodkov.
V začetku meseca so nas obiskali košarkarji in nam pripravili različne zabavne poligone, na katerih smo urili spretnosti s košarkarsko žogo. Skupaj z njimi nas je obiskal tudi zelo poseben gost – Lipko. Bili smo ga zelo veseli kljub temu, da nam je pri igrah malček ponagajal.

Nato so k nam prišli predstavniki iz športne zveze Ajdovščina, ki so nam predstavili različne športe, ki se izvajajo v naši okolici – spoznali smo košarko, nogomet, karate, kolesarstvo in druge. Skupaj smo se posladkali tudi s čokoladnim sladoledom, ki so nam ga prinesli.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra Damjana Marc iz ZD Ajdovščina, ki nas je naučila, kako skrbeti za svoje zobe, da bodo čisti in zdravi. Obljubila nam je, da nas vsak mesec obišče in skupaj z nami preveri, kako vestno si umivamo svoje zobe.

V tednu mobilnosti, ki je potekal v sredini meseca, smo sodelovali tudi mi. Vsak dan smo se trudili, da bi prišli v šolo na trajnostni način. Večina nas je tako vsakodnevno prišla v šolo peš – kar nekaj nas je prišlo s Pešbusom, ki je v tem času vozil iz Orehovice do Podnanosa.
Ker je mesec september nacionalni mesec skupnega branja, prvošolčki vsakodnevno poslušamo tudi različne zgodbice, s katerimi vstopamo v svet domišljije. Da nam bo branje še bolj priraslo k srcu, pa so poskrbeli tudi pri društvu Bralna značka Slovenije, saj so nam podarili knjigo Slavka Preglja Smejalnik in cvililna zavora. Bili smo jo zelo veseli.

Tjaša Kobal

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost