041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Utrinki športnega dne tretješolcev

Jun 4, 2020

Podružnica Podnanos:

Z učiteljico Marijo smo odšli na Kjecl nad Orehovico. Iz šole smo odšli proti Orehovici in se počasi vzpenjali na vrh. Ko smo prišli na vrh, smo se vpisali v planinsko knjigo in pojedli malico. Med počitkom smo si na klopcah pripovedovali šale. Po isti poti smo odšli k Tajini noni. Tam smo jedli češnje. Potem smo odšli mimo učiteljice Alenke Skupek.

Športni dan mi je bil všeč.                                         Jon

 

V torek, 2. junija smo imeli športni dan. Odšli smo na Kjecl. Kjecl  je vrh nad Orehovico. Zbrali smo se pred šolo. S seboj smo vzeli malico.

Pot na Kjecl se je začela po glavni cesti. Iz Orehovice smo se po nekaj minutah začeli vzpenjati. Pot ni bila strma. Po eni uri in 30 minutah smo prišli  na vrh. Tam smo pojedli malico. Malo smo se razveselili tudi z vici, ki smo si jih pripovedovali. Odločili smo se, da gremo proti šoli. Ustavili smo se pri Tajini noni, pojedli malo češenj, ki smo si jih sami natrgali in se igrali. Prišli smo v šolo. Na igrišču smo se igrali. Potem smo odšli na kosilo.

Športni dan mi je bil zelo všeč.                                     Meta

 

  1. 6. 2020 smo se odpravili na športni dan na Kjecl. Začeli smo v Podnanosu pred šolo. V Orehovici smo se začeli vzpenjati. Opazovali smo vinograde, drevesa in rastline. Pot ni bila težka. Ko smo prišli na vrh, smo pojedli malico in se podpisali v planinsko knjigo. Ker je bil lep razgled, smo opazovali in poimenovali okoliške kraje. Odšli smo do klopic. Tam smo si pripovedovali vice. Pot smo nadaljevali proti Podnanosu. Ko smo se vračali, smo videli lesene figurice, ki jih je naredil Anejev nono. V Orehovici smo se ustavili pri moji noni. Tam smo jedli češnje z drevesa. Ustavili smo se še pri teti Alenki. V šoli smo se še igrali različne igre, barvice….

Športni dan mi je bil zelo všeč. Upam, da bomo šli še kdaj na športni dan.

Taja

 

Bilo je lepo sončno jutro. S šolo smo se odpravili na Kjecl. Odšli smo proti Orehovici. V Orehovici smo videli potok Pasji rep. Ko smo bili že v hribih, je bilo zelo lepo. Na vrhu smo pomalicali in vpisali svoja imena v planinsko knjigo. Pripovedovali smo si vice. Dobili smo polno gozdnih jagod. Odpravili smo se proti šoli.

Bilo mi je zelo lepo.                                            Manja

 

V torek smo imeli športni dan. Odšli smo na Kjecl. Dobili smo se pred šolo. Vzeli smo malico in se odpravili na pot. Prišli smo na vrh. Na vrhu smo pojedli malico. Podpisali smo se v planinsko knjigo. Ustavili smo se pri klopcah in si pripovedovali vice. V Orehovici smo pri Tajini noni jedli češnje z drevesa. Prišli smo v šolo.

Luka

Najbolj iskano

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost