041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Posebni dnevi pri drugošolcih v Podnanosu

Jun 17, 2020

V zadnjem času smo drugošolci imeli kar nekaj dnevov dejavnosti, ko smo se lahko razgibali in učili na malo drugačen način. Najprej smo spoznavali snovi. Naredili smo nekaj poskusov in z njimi ugotovili, katere snovi se mešajo, kako jih lahko ločimo, zakaj se nekatere snovi spremenijo, kateri predmeti plavajo oziroma potonejo … 

Nato smo pri tehniškem dnevu spoznavali vreme in izdelali tudi vsak svojo pisano vetrnico. Na igrišču smo jih tudi preizkusili – zelo dobro so se vrtele v vetru.

Ko smo dež pregnali in priklicali sonce, smo imeli športni dan. Odšli smo na krajši pohod do bližnjega zaselka Podgrič. Med potjo smo občudovali in prepoznavali pridelke na njivah, metulje, ki so letali s cveta na cvet in živali, ki so se pasle na pašniku. Obenem smo nabirali tudi travniške cvetlice in različne trave. Ob vrnitvi v šolo pa smo se igrali različne športne igre.

Sledil je še naravoslovni dan, ko smo spoznavali travnik. Še dobro, da smo cvetlice nabrali že na športnem dnevu, saj smo naravoslovni dan izvedli v deževnem vremenu. Travniške cvetlice in trave smo opazovali, jih poimenovali in primerjali ter tudi narisali. 

Imeli smo se zelo lepo. Sedaj pa že nestrpno pričakujemo še zadnji športni dan in nato zaslužene počitnice.

Tjaša Kobal

Najbolj iskano

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost