041 619 125 info@os-vipava.si

Popestrimo šolo v Vipavi

Jan 15, 2020

Obiskovalci matične šole v Vipavi, ste verjetno opazili, da smo popestrili posamezne dele šole. Stopnišče nasproti jedilnice vabi k urjenju poštevanke, talne igre na hodniku pred razredno stopnjo pa k različnim gibalnim izzivom. Trenutno še raziskujemo kako se posamezniki odzivajo na začrtano pot, ki smo jo »umetniško« porisali z raznimi vzorčki. Primerna je za vse generacije in posamezniku omogoča, da se sam odloča kako se bo po poti »razgibal«.

Da lepa beseda lepo mesto najde, so spoznali učenci 4. in 5. razredov, ki so na hodniku pred učilnicami našli mesto za prijazne besede kot so: DOBER DAN, USPELO TI BO, PODARI NASMEH, PROSIM, HVALA, NASVIDNJE. 

Ali veste koliko državnih praznikov imamo v Sloveniji? 15, 16, 18, 20? Točen odgovor na to vprašanje boste dobili v februarju, ko jih bodo učenci predmetne stopnje zapisali na stopnice proti učilnici geografije. V spomladanskem času bomo ob šoli urejali visoko gredo in čebelnjak. Zamisel imamo tudi za ureditev kotička v senci za delo, igro in sprostitev.  

Nova podoba ni dokončna. Iščemo 1001 idejo za popestritev šole in na ustvarjalen način razvijamo sposobnosti, da od zamisli in iskanja priložnosti za spremembo, preko lastne motivacije in vztrajnosti pridemo k dejanjem in izkustvenemu učenju. Kot šola smo vključeni v mednarodni projekt POGUM, ki vzpodbuja razvijanje podjetnostne kompetence. 

Vabimo vas, da nas obiščete ali kot sponzor sodelujete pri uresničevanju zamisli in urejanju bivalnega okolja v šoli in njeni okolici. 

Koordinatorica: Mojca Habič

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost