041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Državno tekmovanje iz Vesele šole

Apr 24, 2018

Na naši šoli je letos potekalo poleg šolskega tekmovanja tudi državno tekmovanje iz Vesele šole za goriško regijo. V starem delu šole se je v sredo, 11.4.2018 zbralo 20 mentorjev in 70 tekmovalcev od Bovca do Renč in Idrije. Letos se je za spoznavanje izbranih vsebin odločilo 7 učencev, kar štiri izmed njimi so bile uvrščene na državno tekmovanje.

Po uvodnih taktih klarineta Ane Krapež, besedah ravnateljice Mojce Pev, recitacijah četrtošolcev in navodilih organizatorja Nadje Rodman Koradin so se učenci razporedili po vnaprej določenem vrstnem redu in prejeli tekmovalne pole. Med njihovim delom so mentorje učenci izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane pogostili v učilnici 5.a. Po enournem zbranem delu so si ob malici lahko tekmovalci izmenjali izkušnje ob malici. Rezultati so bili znani v enem tednu.

Med tekmovalci, ki so tekmovali na naši šoli, so se dekleta odlično odrezala. Četrtošolka Eli Kalc in petošolka Ivana Tomažič sta na državnem tekmovanju prejeli srebrno priznanje. Sestri Laura in Lea Fabjan pa sta letos dosegli zlato priznanje. Laura je z 42 točkami med 242 petošolci osvojila 24 mesto. Lea se je na državnem tekmovanju še bolje izkazala, saj je dosegla vse točke in si med 230 osmošolci, ki so bili uvrščeni na državno tekmovanje, deli prvo mesto s petimi učenci iz vse Slovenije. Za odlično delo prejme tudi nagrado.

Organizatorka tekmovanja Založba Mladinska knjiga se je naši šoli zahvalila za trud pri organizaciji s podarjeno knjigo Enciklopedija živali. Da je bilo tekmovanje izpeljano, se zahvaljujemo sodelovanju med vodstvom in učiteljicami Tanji Tomažič, Marjani Orbanić, Ani Kobal, Urški Kumar in Barbari Kodelja Pavlin, ter Aninemu mentorju Aleksandru Miklavcu. Vsebine, ki so jih letos tekmovalci spoznavali, so bile odlično izbrane in zajemale vsa področja našega življenja. Oboje – vsebine in dobri uspehi, nas prepričujejo, da se bomo v naslednjem šolskem letu še bolj potrudili in k delu privabili še več učencev.

Mentorica Vesele šole

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost