041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Projekt PULMO, Osamosvajanje v letu 1991

Mar 29, 2017

V četrtek, 23. 3. 2017, so naši devetošolci imeli zanimiv tehnični dan. Prvi dve šolski uri  so člani Društva študentov medicine Slovenije v okviru projekta Pulmo izvedli delavnico o škodljivih učinkih, ki jih povzroča kajenje. Projekt Pulmo je mlad projekt, ki deluje na javnozdravstvenem področju z ozaveščanjem širše javnosti o bolezni dihal, kot so astma, pljučni rak in kronične bolezni pljuč. Pomembno področje njihovega delovanja je ozaveščanje o škodljivih posledicah uporabe tobačnih izdelkov.

Študenti so učence seznanili o izpostavljanju škodljivosti uporabe tobaka in prikazali, kako se učenci tem težavam izognejo.
Ker so bili učenci nad vsebino in izvedbo delavnice navdušeni razmišljamo, da bi organizirali delavnice tudi za osmošolce.
Mojca Pev
Tretjo in četrto uro sta predstavnika Območne Zveze veteranov vojne za Slovenijo  Ajdovščina Vipava in Društva veteranov SEVER Severne Slovenije g. Ivan Marc in g. Angel Vidmar predstavila potek dogodkov v procesu osamosvajanja v letu 1991.
Učence sta seznanila z dogodki, ki so potekali v bližini naših krajev: Barikada na Rebrnicah, Vrhpolje pri Vipavi, Ajdovščina, Barikada na Hubeljskem mostu, Podnanos, Barikada Dornberk na mostu čez reko Vipavo, Črniče, spopad v Rožni Dolini, Črni vrh.

Najbolj iskano

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost