041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 3. 6. 2021, smo s sedmošolci izvedli tehniški dan. Dan dejavnosti je vključeval virtualno zaključno ekskurzijo po Gorenjski in vsakoletni vseslovenski projekt Rastem s knjigo. 

Razdeljeni v tri skupine smo spoznavali pot, ki so jo naši predhodniki doživeli v »živo«. Spoznali smo mesto Kranj, gospodarsko in upravno središče Gorenjske, omenili pomembne kraje v tej severni oz. severozahodni regiji, kot so Škofja Loka, Tržič, Jesenice, Radovljica, in se v Žirovnici virtualno sprehodili po eni najstarejših tematskih poti, imenovani Po poteh slovenske kulturne dediščine. 

Vsaka od skupin se je seznanila tudi z ustvarjanjem bratov Avsenik, ki so slovensko narodno-zabavno glasbo, s tem pa tudi lepote Slovenije, ponesli v svet.

Ena od ur je bila namenjena projektu Rastem s knjigo. Sam projekt in knjigo Mateta Dolenca Kako do dolg je čas je otrokom preko Zoom-a predstavila Nika Škvarč, knjižničarka iz Lavričeve knjižnice. Pri letošnji knjigi, ki so jo dobili učenci za darilo, je pomembno to, da je ilustratorka domačinka – Ana Maraž. 

Zadnja ura je je bila namenjena ustvarjanju. Učenci 7. a so narisali prekrasne panjske končnice, ki bodo krasile naš čebelnjak, učenci ostalih oddelkov pa so na ploščice risali motive gorenjske ornamentike. 

Še sladoled … in dan dejavnosti je bil za nami. 

Nives Vidic

All-focus

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost