041 619 125 info@os-vipava.si

Letošnja pomlad je zelo razgibana. V tej pomladi je bilo vreme spremenljivo; enkrat je snežilo, potem je bilo poletje, zopet zmrzal, prišla je otoplitev, nalivi, vročina,… Zaradi virusa smo imeli pouk nekaj časa od doma, nekaj časa v šoli, pa nazaj domov, pa v šolo, morda celo v karanteno, nazaj v šolo…..  Prilagajamo se pravilom, ki velevajo v razredu masko gor – masko dol,  matični razred – pouk v skupinah, lahko posojam pripomočke – ne posojamo,… Menjujejo se barve v okolju od črne do rdeče, oranžne, vsi pa upamo na zeleno. Zaradi vsega se menjujejo naši načrti omejeni na občine, regije, državo in na pogoje prehajanja državnih meja. Res razgibano.

Ob vseh teh ukrepih je potekal pouk zelo razgibano. Razgibanost pomladi so učenci od prvega do petega razreda matične šole začutili najbolj pri pouku GUM in ŠPO, kjer so gibali ob glasbi. Eni so gibali ob malih instrumentih, drugi z lončki in klobuki, tretji so posnemali indijančke in klicali sonce, nekateri so oponašali labodke in račke, ki so se kljub vsemu to pomlad zagotovo izvalili. Mentorice so zbrale zelo raznovrstno glasbo od klasičnih Mozartovih melodij do južnoafriške Zinkode. Delo je bilo posneto popolnoma amatersko, saj so za tablicami stali učenci in mentorice.

Pripravili smo kolaž posnetkov gibanja ob glasbi, v katerem prikazujemo utrip življenja na šoli v tej čudni pomladi. V takih stvareh smo amaterji, zato prosimo za razumevanje. Upamo, da vam bodo posnetki polepšali dan.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost