041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 24. 9. 2020, smo učenci 1.a razreda prvič obiskali šolsko knjižnico. Z maskami na obrazu smo radovedno vstopili v prostor s polnimi policami knjig, kjer nas je prijazno pozdravila knjižničarka, gospa Livija Lango.

Naše roke so se kar malce nenadzorovano stegovale proti knjigam najrazličnejših velikosti in debelin. S svojimi zanimivimi in pisanimi naslovnicami so nas vabile, da si jih ogledamo in se potopimo v svet domišljije. Knjižničarka nam je razkazala knjižnico in nam pokazala, kje so zložene knjige primerne naši starosti.

Zelo smo se razveselili presenečenja v obliki visokega kupa novih knjig, ki so čakale prav na nas, prvošolčke. Ob dnevu zlatih knjig, 17. septembru, smo vsi prvošolčki prejeli v dar slikanico Slavka Pregla z naslovom Smejalnik in cvililna zavora. Preden smo knjigo lahko prijeli v roke in si ogledali zanimive ilustracije, smo poslušali vsebino pravljice, ki se je skrivala v njej.
Knjiga, ki smo jo z največjim veseljem pospravili v šolsko torbo in odnesli domov, nas bo vedno spominjala na prve šolske dni.
Veselimo pa se tudi ponovnih obiskov šolske knjižnice, kjer nas bosta vedno prijazno sprejeli knjižničarki Livija in Kristina.

1.a

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost