041 619 125 info@os-vipava.si
 

 

 

V šolskem letu 2020/2021

bo na naši šoli potekal projekt Trajnostna mobilnost. Z različnimi vsebinami bomo učence spodbujali, da bodo v šolo prihajali na trajnostni način – peš, s kolesom, skirojem, šolskim avtobusom.

Trajnostna mobilnost je premikanje na trajnosten način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporaba rolke ali skiroja,  javnega potniškega prometa.

Osnovni cilj trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet, posledično onesnaževanje, emisije toplogrednih plinov in porabo energije. Trajnostna mobilnost je tista, ki je hkrati okoljsko sprejemljiva, socialno pravična in spodbuja razvoj gospodarstva.

Evropski teden mobilnosti bo z različnimi dogodki obeležila tudi Občina Vipava. Skupaj smo pripravili prav poseben bus, imenovan pešbus. Na različnih postajah po Vipavi bodo na pešbus vstopali naši učenci. Voznice pešbusa bodo naše učiteljice. Zaradi razmer povezanih s Covid-19 bo vsak razred imel svoj pešbus.

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Starši, učitelji in krajani, bodimo otrokom zgled, vsi si gotovo želimo živeti v zdravem, mirnem in varnem kraju.

Mojca Pev

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost