041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Zadnji športni dan

Jun 16, 2020

V petek, 12.6.2020 smo se učenci 4.a in 4.b razreda odpravili na športni dan. Že v jeseni smo pri naravoslovju govorili o ekologiji, zato smo na obisk centra CERO čakali dolgo časa. 

Pot nas je vodila mimo avtoceste. Med potjo smo mahali mimo vozečim tovornjakom,  ki so naši radoživosti odgovarjali s hupanjem. Med vso potjo nas je na tak način pozdravilo več kot 220 voznikov. 

Na deponiji nas je pričakala ga. Nataša in nas peljala med velikimi kupi ločenih odpadkov. Zanimiva se nam je zdela tudi stiskalnica za papir. Najbolj zanimiva so se nam zdela skladišča nevarnih odpadkov. Tudi računalnik, s pomočjo katerega smo delali dva meseca na daljavo, bo najverjetneje nekoč prišel na ta kup. Sredi velikih kupov različnih snovi, ki so med seboj ločeni z betonskimi zidovi, nas je v mlaki pozdravila vodna leča. Videti je bilo, da ji bivanje tam prav prija, saj je je bilo prav veliko. 

Hoja nazaj je bila zaradi občasnega sonca utrujajoča. Zaradi jutranjega oblačnega vremena marsikdo ni imel zaščite pred njim. Utrujala nas je tudi hoja po ravni poti. Pot smo si krajšali s pogovarjanjem. Za konec smo morali zaradi spremenjene prometne ureditve skozi vso Vipavo, kjer nas je učiteljica opozarjala na obeležja, o katerih je govorila pred dobrim mesecem. 

Ugotovili smo, da vsi skupaj proizvajamo preveč smeti. Na počitnice odhajamo bolj ekološko ozaveščeni, kar pomeni, da bomo poskušali kupovati stvari s čim manj embalaže, saj je ta za sedaj največji problem.

Učenci 4. razreda

 

 

Najbolj iskano

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost