041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Mica, Maca, Muri in Cekinček

Jun 22, 2020

V času pouka na daljavo smo postali vešči v uporabi različnih aplikacij. Navodila za delo in dokaz o opravljenem delu ni bi le usten ali pisno na papir, ampak je to postala večkrat taka ali drugačna datoteka. V četrtem razredu so bili posredniki vsebin še velikokrat starši, vse bolj vešči v njihovi uporabi pa so postali tudi učenci sami.

Ob obravnavi radijske igre F. Rudolfa Vrabec Živžav najde prijatelja je skupinica učenk 4. b razreda napisala dialog z druge strani na papir, potem pa so igro s pomočjo telefona posnele in nam jo predvajale v razredu. Z zanimivim dialogom med tremi mačkami in vključevanjem metulja so avtorice ostale zveste pozitivnemu koncu. O Mici, Maci, Muriju in Cekinčku lahko prisluhnete s klikom na to povezavo.

Napisati radijski dialog torej znamo, pa tudi snemanje nam gre dobro od rok. Morda se bomo v bodoče naučili še uporabe aplikacij za dodajanje zvokov in glasbe, a nekaj pa že mora ostati tudi za naslednje leto, mar ne? Hvala Viti, Lari, Emi in glavni pobudnici Špeli za bogatenje našega dela.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost