041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Poučevanje na daljavo v 4. a razredu

Maj 27, 2020

Poučevanje je v današnjem času po vsem svetu pred velikimi izzivi, saj zgolj sledenje tradicionalnim načinom ne zadostuje več. 

Naše delo je že pred izredno situacijo  večkrat potekalo v skupinah. Tega se v novi situaciji, ko poteka pouk na daljavo nismo ustrašili. Suvereno medsebojno sodelujemo in se povezujemo v manjše skupine tudi v virtualnem svetu. Pri pouku slovenščine smo tako oblikovali opravičila preko videokonferenc v manjših skupinah. Zanemarili nismo niti dnevov dejavnosti, temveč smo se uspešno podali novim izzivom naproti. Nekateri učenci so svoje sobe za en dan spremenili v domači muzej. Drugi pridno pomagajo pri domačih opravilih v kuhinji ter pri urejanju okolice. V teh dneh smo tudi veliko likovno ustvarjali in osvojili kar nekaj bližnjih vrhov s prečudovitim razgledom na našo dolino. Covid 19 nam ni ukradel znanja, saj smo vsak dan pridno reševali naloge, pisali zapiske v svoje zvezke in usvajali novo znanje preko različnih medijev. Opravili smo tudi športno vzgojni karton, pri čemer so nam bila v veliko pomoč prilagojena navodila. Za nas ni bil pretrd oreh niti matematika, pisno smo se naučili deliti preko videokonferenc, z uporabo improviziranih tabel in veliko barv, kar nas je še posebej spodbudilo k učenju. 

V 4. a razredu je mnenje o tem, ali pogrešajo učenci šolske klopi ali ne, deljeno. Nekateri se pridružujejo mnenju učenke, ki je zapisala pesem: 

                                  Zelo pogrešam

                                  pouk v šolskih 

                                  klopeh in upam, 

                                  da bomo kmalu 

                                  spet sedeli v njih.

 

Spet drugi učenci pa sedenja v šolskih klopeh sploh ne pogrešajo, vsekakor pa si želijo ponovnega snidenja s sošolci, prijatelji in učiteljico, da jih odpelje na obljubljen sladoled. 

Pošiljam vam nekaj utrinkov iz pouka na daljavo v 4. a razredu. 😊

 

 

Najbolj iskano

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost