041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Nujno obvestilo za starše

Maj 15, 2020

Spoštovani starši in skrbniki.

Obveščamo vas, da se bo za učence 1., 2. in 3. razreda v ponedeljek, 18. 5. 2020, pouk pričel izvajati v prostorih šole. Prosimo vas, da navodila dosledno upoštevate.

V šolo se vračajo le zdravi učenci. Učenci 1., 2. in 3. razreda v šoli ne potrebujejo zaščitnih mask. Med prevozom s šolskim avtobusom zaščitne maske potrebujejo vsi učenci vozači. Za maske poskrbijo starši. Na avtobusni postaji, pri vstopu (izstopu) na avtobus in na avtobusu, je potrebno ohranjati medsebojno razdaljo 1,5 – 2,0 m. 

Vstop v šolo je mogoč od 6:30 – 7:50. Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bo potekalo po urniku, ki je bil organiziran v začetku šolskega leta.

Učenci v prostore stavbe vstopajo sami. Prihajajo posamično oziroma tako, da ohranjajo medsebojno razdaljo 1,5 – 2,0 m. Ob vstop v garderobo vstopajo posamično, upoštevajo talne oznake in navodila dežurne osebe. Enak protokol velja tudi ob odhodu domov.

Starši in drugi nezaposleni v šolo ne vstopajo. Za nujne primere se je potrebno najaviti. Pokličite na telefonsko številko 041 619 125. Pri vhodu bo učence sprejel dežurni zaposleni na šoli. 

V  matično šolo učenci 1., 2. in 3. razreda vstopajo in izstopajo skozi prednji vhod. Pred vstopom v šolo upoštevajte medsebojno razdaljo (1,5 – 2 metra) in po potrebi počakajte na asfaltnem parkirišču. Tudi na podružničnih šolah upoštevajte ta navodila.

Starši ali skrbniki ob prihodu po otroka pokličite na telefonsko številko 051 656 618 in pred šolo počakate na prihod otroka.

Ob vstopu v učilnico in pred odhodom domov si učenci temeljito umijejo roke.

Pouk bo potekal v skupinah do 15 učencev. V kolikor je razred razdeljen, vas bo o tem obvestil razrednik. 

Učenci so ves čas trajanja pouka v isti učilnici – to je za posamezno skupino stalna učilnica. V učilnici so stoli poimensko označeni, zagotovljena je razdalja 1,5 metra, sedežni red in postavitev miz se ne spreminjata.

Med seboj si učenci ne izmenjujejo šolskih potrebščin in ne uporabljajo didaktičnih pripomočkov (igrač, pripomočkov, družabnih iger …).

Prosim vas, da učenci v šolo ne prinašajo svojih igrač …

Prvi dan ponovnega pouka učenci prinesejo šolske potrebščine v dogovoru z razrednikom. Zaradi zmanjšanja možnosti prenosa okužbe učenci dnevno domov ne bodo nosili šolskih potrebščin. Pustijo jih v učilnici. 

Dokler se šolske torbe odnašajo domov in se naslednji dan v šolo prinašajo preostali zvezki, učbeniki in delovni zvezki, jih je potrebno dnevno razkužiti.

Glede na to, da pripomočki ostanejo v šoli, bo učitelj domače delo ustrezno prilagodil za delo v zvezku, ki ostane doma in je namenjen samo domačemu delu.

Prosimo vas, da imajo učenci s seboj sledeče dodatne potrebščine:

Dodatna oblačila – ker se bodo učilnice ves čas zračile.

Stekleničko z vodo za pitje – da se zmanjša uporaba in možna kontaminacija umivalnika.

Učenci se po šoli gibajo v označenih smereh in skladno s talnimi, stenskimi in drugimi označbami, ki predpisujejo smer gibanja in medosebno razdaljo. 

Učenci ne prehajajo iz ene v drugo učilnico. 

Učenci tudi v času odmora ostajajo v določenih učilnicah. Učilnice zapustijo le izjemoma (stranišče, slabo počutje). 

Učencem 1.,2., 3., ki zaradi zdravstvenih  omejitev ne morejo obiskovati pouka v prostorih šole bodo učitelji prilagodili oblike in metode dela. 

Tudi v primeru odsotnosti zaradi drugih bolezni, ki niso v povezavi z virusom COVID-19, starši obvestijo razrednika, ki z drugimi oblikami in metodami dela poskrbi za posredovanje gradiva. 

Vsi zgoraj navedeni ukrepi so pripravljeni v skladu s priporočili, ki sta jih za šole pripravila NIJZ in MIZŠ.

Za morebitna dodatna pojasnila se obrnite na razrednika.

Vsi skupaj bomo poskrbeli, da bo ponovni vstop otrok v šolske klopi potekal čim bolj mirno.

Ravnateljica: Mojca Pev, mag. mat.

 

Najbolj iskano

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost