041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Sproščanje omejitvenih ukrepov

Maj 5, 2020

Spoštovani učenci in starši.

V zadnjih nekaj dneh ste iz medijev zagotovo izvedeli številne informacije o postopnem odpiranju šol. Šole so danes prejele prvo okrožnico z omenjeno vsebino.

Vlada Republike Slovenije je 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, v katerega sta vključena tudi šolstvo in predšolska vzgoja. Predvideno je, da se bodo ukrepi na področju šolstva začeli sproščati postopoma, od 18. 5. 2020 naprej.

Načrtujejo, da bodo 18. maja 2020 v šolo prišli učenci prvega triletja, 25. 5. 2020 pa se bodo v šole nazaj vključili učenci 9. razredov, s tem dnem pa predlagajo zagotoviti organizacijo dejavnosti za otroke od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in, ki v tem šolskem letu še niso uspeli doseči minimalnih standardov znanja pri posameznem predmetu in bi lahko njihova ocena ob zaključku pouka v tem šolskem letu pri posameznem predmetu bila negativna.

Zagotovo imate glede odpiranja šol številna vprašanja. Imamo jih tudi mi, a odgovorov nanje trenutno še nimamo. Pričakujemo še eno okrožnico z dodatnimi navodili do konca tedna. Glede morebitnih dilem, se lahko oglasite na mojo elektronsko pošto, ali na službeni telefon. Dileme lahko izpostavite tudi razredniku in šolski svetovalni službi.

Informacijo o postopnem odpiranju šol prosim posredujte vašim otrokom. V imenu celotnega kolektiva pa jim pošiljam prijazen pozdrav.

V tem trenutku vem le to, da bo postopno odpiranje šol zagotovo težji zalogaj, kot je bilo enkratno zapiranje šol. Vem pa tudi, da bomo s skupnimi močmi zmogli tudi to.

Lepo vas pozdravljam. Ostanite zdravi in dobre volje.

Mojca Pev, ravnateljica

Najbolj iskano

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost