041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Kulturni dan – Peter in Mojca

Apr 20, 2020

V aprilu smo za učence 4. in 5. razredov predvideli kulturni dan z obiskom Cankarjevega doma in ogledom glasbene pravljice Peter in volk, kjer bi simfoničnemu orkestru dirigirala domačinka Mojca Lavrenčič.

Zaradi nove oblike dela smo morali vsebino kulturnega dne prilagoditi.  Na predstavo smo se pripravljali s kvizi, ki so omogočali tudi slušno analizo zvoka posameznih instrumentov. Res je, da nismo sedeli v Gallusovi dvorani na rdečih oblazinjenih sedežih, a je delo omogočalo  celo mehko nastanitev domačega kavča. Pripovedovalec zgodbe je bil dirigent londonskega orkestra in skupaj s slovenskimi podnapisi smo tako bogatili tudi naše znanje angleščine. Po izbranem ogledu posnetka smo rešili kviz, ki ni bil mačji kašelj, ampak kar zahtevna analiza  zvočnih odlomkov.

Ob tej priliki bi se v normalnih okoliščinah po predstavi lahko v predverju Cankarjevega doma srečali z dirigentko predstave Mojco Lavrenčič. No, ta zanimivi del ni odpadel. Srečanje z Mojco je potekal s pomočjo današnje tehnike. Pripravila nam je posnetek, v katerem odgovarja na naša vnaprej postavljena vprašanja. Ogled videa je bil velika obogatitev siceršnjega programa.

Najlepše se zahvaljujemo staršem za pomoč pri uporabljanju različnih računalniških orodij in odpiranju različnih internetnih povezav. Zahvaljujemo pa se tudi naši mladi dirigentki Mojci Lavrenčič, ki je takoj našla rešitev za nastalo situacijo. Vtisi učencev so več kot pozitivni. 

Upamo, da nam prihodnje šolsko leto virus ne bo več nagajal. Mojca nas vabi na ogled predstave Hrestač, za katero jamči neponovljivo doživetje v operni hiši. Se že veselimo.

Nadja Rodman Koradin

 

Najbolj iskano

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost