041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Način vpisa v srednjo šolo

Apr 21, 2020

Nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020.

Vsak kandidat odda samo eno prijavnico za vpis, razen kandidati, ki se želijo vzporedno izobraževati na programih Umetniške gimnazije, za katere so razpisana mesta za vzporedno izobraževanje. Ti oddajo prijavnico za vsak izobraževalni program posebej.

Kandidatom za vpis v srednje šole je prijavnica na voljo na spletni strani e-uprave  na naslovu: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2192. Kandidati naj prijavnico natisnejo, jo izpolnijo, podpišejo (kandidat in starš) in jo pošljejo na izbrano srednjo šolo. Prijavnico lahko pošljejo priporočeno po pošti (samo priporočeno in NE s povratnico), ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov izbrane srednje šole. Če bodo kandidati pošiljali prijavnico po elektronski pošti, svetujemo, da prijavnico v vednost pošljejo tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole.

Ob tem poudarjamo, da na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole.

Vsem staršem smo že poslali tako sporočilo na e-pošto. Zraven so bile tudi priloge (vsa vsebina je objavljena pod svetovalno službo=>poklicna orientacija=>vpis v srednje šole):

– Prijavnica za vpis v srednjo šolo

– Razpis – priloga 1 (šole, programi, naslovi…..)

– Razpis- priloga 6 (vpis v dijaški dom)

– NOV rokovnik – prilagojen

Za pomoč pri izpolnjevanju prijavnice pa sva vam tudi na voljo po telefonu (Alenka:  051 656 618, Mojca: 069 924 554). Pripravili pa bova tudi video za izpolnjevanje prijavnice.

Če nimate tiskalnika za natisniti prijavnico, pa nas prosim  obvestite, da vam prijavnico pošljemo po pošti.

Alenka Čehovin

Najbolj iskano

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost