041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

V 5.a se tudi šolamo doma

Mar 24, 2020

Mama je učiteljica, tata ravnatelj… in imamo se zelo delavno ampak tudi zelo COOL!

Zjutraj nas naša »ta prava« učiteljica po viberju priganja k delu: »Alo, ura je osem, zaspanci, delat za šolo!« Potem si s sošolci pošljemo slikce, jutranje telovadbe, zanimivih zajtrkov ali skuštranih glav. 

Kmalu že sedimo za mizami in kljub razdalji med nami vsi delamo kot eden. Če česa ne znamo, nam učiteljica preko video klica razloži. Lahko jo tudi sproti kaj vprašamo, ji kaj natipkamo, saj smo ves dopoldan v povezavi. Seveda so ob nas tudi naši zlati starši, ki nam veliko pomagajo in nas vzpodbujajo. 

Popoldan učiteljici pošljemo fotografije zvezkov, ona vse pregleda in nam napiše, če je treba kaj popravit. Kljub temu, da je daleč stran, še vedno opazi grdo pisavo ali napake in tako zapis »Napiši popravo!« na žalost še vedno obstaja. Nas pa zelo pohvali in pravi, da imamo sedaj celo lepše zvezke kot prej. (Ja, v resnici so mame bolj stroge kot učiteljice.)

Do sedaj smo se naučili pisno deliti, na vipavskih travnikih smo poiskali pestnjak iz prazgodovine, na domače inštrumente smo igrali in peli, izdelali vetromer, ki ga je burja čez vikend skoraj odnesla, se šli modno revijo, pekli brawnije, šivali živalice in še in še…. Tudi bralno značko smo povedali, kar preko video klica. 

Veseli smo, ko si s sošolci lahko malo dopisujemo ali ko z učiteljico malo poklepetamo. Prijetno se je videti in slišati, saj bi se drugače zellooooo pogrešali.

Tako gredo dnevi med učenjem in zabavo hitro naprej, učenje je še vedno brez veze, vse drugo je pa čisto O.K. 

                                                                                  5.A

 

 

Najbolj iskano

(Skupno 399 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost