041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

London – petek

Mar 7, 2020

 

V petek smo se v Londonu prebudili v sončno jutro in lepo vreme nas je spremljalo ves dan. Učenci so prvi dan po Londonu opisali takole:
Danes, kot prvi dan, smo se imeli zelo lepo. Najprej smo odšli v naravoslovni muzej. Tam je bilo veliko zgodovinskih virov (kamni/diamanti, različne izumrle in preživele živali in rastline). Nato smo šli na tržnico, kjer smo kupili veliko različnih stvari. Na koncu smo še obiskali katedralo sv. Pavla. Ko smo končali s kulturnimi stvarmi smo šli še na večerjo. (Kristijan, Nejc, Jan Š. in Jan P)
TRISTAN: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v naravoslovni muzej.
DOMEN: Meni je bil najbolj všeč mjuzikl.
NIK: Meni je bilo najbolj všeč ogled katedrale.
Najprej smo šli v muzej, potem pa si še ogledat mesto in seveda na kosilo. Na koncu pa smo si še ogledali zelo lep muzikal Mary Poppins. (Kaja, Maja, Ema).
Danes 6.3. smo si ogledali navaraslovni muzej, kasneje smo si ogledali katedralo s kupolo, visoko 100m. Zvečer pa smo si nekateri ogledali muzikal Mary Poppins. (Žan, Matija, Valentin, Luka).
Danes je bilo zelo pestro. London smo spoznali nekoliko bolj, s tem, ko smo se prosto gibali po ulicah. Zjutraj smo imeli obilen hotelski zajtrk, nato je sledil prvi prevoz z podzemno železnico. Prva postaja je bil naravoslovni muzej. Bilo je zelo zanimivo. Sledilo je kosilo na način “food marketa” in manjše nakupovanje po stojnicah, kjer smo lahko nabavili stvari po ugodnih cenah (barantanje ;-))… Po kosilu smo se odpravili v samo mestno jedro ter si ogledali splošne značilnosti Londona. Za nas, ki smo šli na muzikal Mary Poppins, je bila večerja bolj na hitro. Muzikal je trajal približno dve uri in pol. Bil je osupljiv.  (Tisa, Vida, Maruša, Maša)

Dan smo začeli z ogledom naravoslovnega muzeja, v katerem smo si ogledali različne vrste ptic, sesalcev, žuželk… Nato smo skočili na podzemno železnico in se odpeljali v Camden town, kjer smo si na tržnici izbrali kosilo po svoji želji. Kasneje smo se odpeljali do City of London, kjer smo si ogledali nekaj najbolj zanimivih arhitektur.Večerjali smo na Leicester squaru. Po končani večerji smo se nekateri odpravili na ogled muzikala Mary Poppins. Ostali so si ogledali kitajsko četrt in okolico trga. (Tinkara, Iris, Tia)

 Sonja Simonič Puc

Najbolj iskano

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost