041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Kurent na obisku v Podnanosu

Feb 28, 2020

Končno je prišel dan, ki so ga učenke in učenci tako čakali – pustni torek. V šolo so na ta dan prišli v raznoraznih preoblekah. V šolskih klopeh so se znašli indijanci, kavboji, princeske, miške, vampirji, babice, klovni …

Vsi skupaj smo se zbrali v telovadnici, kjer smo ob glasbi zaplesali in zapeli. In nato smo dobili prav poseben obisk. Obiskala nas je najbolj znana slovenska maska – kurent.

Skupaj z nami je zaplesal in s poskakovanjem ter zvonjenjem odganjal letošnjo milo zimo. Nato nam je svojo masko opisal, razložil iz česa je, povedal, da tehta maska približno 40kg, zakaj so pomembni posamezni deli maske ipd. V zahvalo, ker nas je obiskal, so mu učenci 2. in 3. razreda zapeli pesem Kurent, avtorice Zvezdane Majhen.

Pustno rajanje smo nato nadaljevali in ga zaključili ob izbiranju najlepše in najbolj originalne maske. Ta naslov so osvojile kar štiri izvirne maske – palma, vesolje, nutella in angry bird, ki so dobile sladko nagrado. Pozabili nismo niti na ostale pustne šeme. Tudi slednje so se posladkale in skupaj še enkrat zaplesale. 

Sedaj pa že delajo načrte, kakšna bo njihova maska naslednje leto.

Tjaša Kobal

Foto: Vida T. Vidic

Najbolj iskano

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost