041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

SREČANJE VIPAVSKIH STAROSTNIKOV

Nov 21, 2019

Martinovo je na vipavskem poseben praznik. Vsi vemo, da v tem času grozdni sok dozoreva v žlahtno kapljico, zato Martinovo največkrat povezujemo z blagoslovom vina.

Na naši šoli obeležujemo tudi druge pomene Martinovega. Martinov pohod z lučkami je znan zlasti med mlajšimi učenci, saj sprehod po vipavskim ulicah v poznih popoldanskih urah nudi ob živem oglju sveče prav poseben čar. Martin nam je dal zgled za dobroto in dobroto delimo naprej.

V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa smo delili prav posebno dobroto. S prireditvijo in kosilom smo razveselili občane, ki so se odzvali vabilu na srečanje starostnikov.

Delo pri organizaciji je razdeljeno. V pripravah na dogodek RK pošlje vabila, zbira seznam prihajajočih, poskrbi za presenečenje nastopajočih in gostov. Naši učenci vadijo točke za prireditev, pripravijo prostor in pomagajo pri razdelitvi hrane. Sedaj že utečena ekipa sodelavk Irene Žgavc, Marije Mikuž Papež in Nadje Rodman Koradin vsako leto vsebino srečanja nekoliko dopolni in predrugači, da je starostnikom vedno znova lepo.

V soboto, 16.11.2019 je tako v naši auli gostovalo preko 80 starostnikov, ki so z zanimanjem sledili programu. Najprej so  goste pozdravili ravnateljica naše šole Mojca Pev, predsednik OZRK Rajko Troha in župan Goran Kodelja. Otroški del programa je glasbeno dopolnjeval otroški pevski zbor iz podružnice Vrhpolje z zborovodkinjo Saro Furlan, ob kitari pa jih je spremljala Rebeka Furlan. Med petjem smo lahko poslušali tudi recitacije pesmi N. Grafenauerja, ki sta jih za nas prebirale osmošolke Eva Kovač in Petra Vdovč. Na oder smo postavili tudi mlajšo plesno skupino pod mentorstvom Manje Bodiroža, da je ogrela še tako lenobna srca. Vsebine je povezovala petošolka Hana Živec. V drugem delu programa se je pred nas postavila folklorna skupina iz Vipave, ki je zaplesala in zapela dva venčka, za dobro voljo pa nam je zaigral še ansambel Kiml.

Med samo prireditvijo je g. Rajko Troha, predsednik OZRK, še pozdravil najstarejšo obiskovalko in dva najstarejša obiskovalca. Posebno doživetje pa je bilo prisluhniti igranju na orglice 92 letnika Ivana, ki nam je v družbi vnukinje harmonikašice Mojce zaigral dve melodiji.

Tudi tokrat nas naše kuharice niso razočarale in pod vodstvom Elene Kuzmin pripravile okusno vipavsko kosilo. Starostniki so bili s strani sedmih učencev prostovoljcev hitro postreženi, tako da so lahko v nadaljevanju med kosilo še kakšno rekli s prijatelji in sosedi, ki jih sicer redkeje srečajo.

OZRK Ajdovščina sicer organizira še eno tako srečanje v spomladanskem času za občane občine Ajdovščina, a kot pravijo sami, je srečanje v Vipavi nekaj posebnega. Od tistih prvih začetkov, ko se je zbralo le nekaj ljudi, smo z dodelano pripravo, dobrim programom in okusnim krožnikom uspeli privabiti trikrat več obiskovalcev. Priprave za naslednje leto se med glavnimi organizatorkami že snujejo, saj ne bi želeli obiskovalce razočarati.

Zahvaljujemo se vsem soorganizatorjem, vsem nastopajočim in njihovim mentorjem, gospodu županu, gospej ravnateljici in gospodu predsedniku OZRK. Še najbolj pa se zahvaljujemo starostnikom, da so nam zaupali in nas kljub svojim številnim in nam še nepoznanim težavam najzrelejših let, počastili s svojim obiskom.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 400 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost