041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Dobrodelni zaključni koncert na OŠ Draga Bajca VIPAVA

Jun 17, 2019

V četrtek, 6. junija 2019, je v telovadnici OŠ Draga Bajca Vipava potekal Dobrodelni zaključni koncert. Po uvodni glasbeni točki je vse prisotne pozdravila ravnateljica OŠ Vipava Mojca Pev, nato pa je prireditev pogumno povezoval devetošolec Jakob Lozej.

Zadnjih nekaj let smo ob koncu šolskega leta pripravili zaključni koncert s petjem. Tokrat smo k prepevanju povabili vse otroške zbore, mladinski zbor in fante, ki delujejo na matični šoli in na podružnicah.

Razlog za dobrodelni koncert pa je tudi ta, da letos mineva 20 let, odkar tamburaši bogatijo naše prireditve. Učenje inštrumenta zahteva vztrajnost, potrpežljivost in močno voljo, kar vodi tudi v uspehe. Lani so tamburaši na državnem tekmovanju osvojili zlato priznanje s pohvalo in se uvrstili na prvo mesto v svoji kategoriji. Na koncertu smo slišali Otroško tamburaško skupino Bisernice, Mladinski tamburaški orkester ter Združen tamburaški orkester, ki je spremljal skupno petje vseh pevcev. Mlade tamburaše od ustanovitve dalje vzgaja in vodi glasbena pedagoginja Vlasta Lokar Lavrenčič.

Na koncertu je prvič nastopala Fantovska skupina (vodi jo Matija Škapin) ter pevski zbori: OPZ OŠ Draga Bajca Vipava podružnica Podnanos (zborovodja Vida Trošt Vidic), OPZ OŠ Draga Bajca Vipava podružnica Goče – mlajši in starejši (zborovodja Polonca Virant), OPZ PIKE OŠ Draga Bajca Vipava in OPZ POKE OŠ Draga Bajca Vipava (zborovodja Nadja Rodman Koradin), OPZ OŠ Draga Bajca Vipava podružnica Vrhpolje (zborovodja Sara Furlan) in MPZ OŠ Draga Bajca Vipava (zborovodja Katarina Kovačič). Na klavirju sta pevske zbore spremljali Katarina Kovačič in Ana Poljšak.

Dobrodelni koncert so nam omogočili tudi prijazni sponzorji: Prograf d.o.o., ki je izdelal plakate, ter podjetji Fructal in Mlinotest, ki sta poskrbela za pogostitev nastopajočih. Dobrodelni prispevki staršev in drugih obiskovalcev so šli v Šolski sklad OŠ Vipava, ki zbira sredstva z različnimi dejavnostmi in prireditvami.

Dobro obiskan koncert se je zaključil s skupnim nastopom vseh pevcev in tamburašev, kar je bil tudi znak zahvale vsem, ki ste prispevali svoj kamenček v mozaik dobrodelnosti.

Vida Trošt Vidic

Najbolj iskano

(Skupno 634 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost