041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

POD NAŠIM DEŽNIKOM – ZAKLJUČNA PRIREDITEV PODRUŽNICE PODNANOS

Jun 24, 2019

V sredo, 19. 6. 2019, je v popoldanskem času na podružnici Podnanos potekala Zaključna prireditev in proslava ob bližajočem prazniku dnevu državnosti, na kateri smo se v velikem številu zbrali v telovadnici naše šole ter prisluhnili nastopajočim.

Skozi prireditev sta nas vodila učenca Vid in Sara, ki sta nas seznanila s samim pomenom praznika ter suvereno najavljala vse pripravljene točke.

Najprej sta nas pozdravili in nagovorili gospa ravnateljica Mojca Pev ter vodja naše podružnice Andreja Likar Ivanov.

Sledili so nastopi vseh razredov: prvošolci so se predstavili s pesmijo Dobre volje smo mi ter z vajami Bal-A-Vis-X, ki so jih tekom celega cela izvajali s specialno pedagoginjo. Drugošolci so nam zapeli in zaplesali ob pesmici Sladkosned, tretješolci pa pripravili sklop tretješolskih – Računstvo, Naša kuharica, Škrat Dobrošin. Četrtošolci so nam zaplesali Ribiški ples, petošolci pa deklamirali domovinske, ljubezenske in šolske pesmi naših pesnikov.

Pevski zbor je tekom prireditve zapel dve domovinski: Lepo je v naši domovini biti mlad in Domovina ter nekaj pesmi s šolsko tematiko ter tako glasbeno obarval naš popoldan.

Med nastopajočimi je bil tudi petošolec Vid Nabergoj, ki nam je predstavil dve avtorski pesmi Prijatelj in Besede. Sledil je nastop petošolk Vanese in Zarje, ki sta prireditev popestrili s svojo plesno točko ob drogu, skupina učencev pa je odigrala igrico Pod medvedovim dežnikom.

Prikazali smo tudi minutni animirani film, ki so ga izdelali učenci petega razreda skupaj z mentorji iz društva Slon, v okviru projekta SKUM, z naslovom Reševanje našega parka. Kot zanimivost naj povemo, da so za sekundo filma morali narediti kar 24 slik.

Sledil je nastop vseh učencev naše podružnice, in sicer so vsi skupaj zaplesali skupinski ples, nato pa skupaj z zborom zapeli dve počitniški pesmi: Konec šolskega leta, za katero ja besedilo zapisala naša nekdanja učiteljica Alenka Skupek, ter Počitnice.

Prireditev je pokazala, kaj smo se tekom leta vse naučili pod mentorstvom naših učiteljic.

Zahvaljujemo se vam za obisk. Tisti, ki pa ste jo letos zamudili, lepo vabljeni naslednje šolsko leto, da se nam pridružite in pogledate, kaj novega vam bomo pripravili.

Tjaša Kobal

Foto: Simona Kopatin

Najbolj iskano

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost