041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Končno suho vreme!!! JUMICAR nas je lahko obiskal!!

Maj 24, 2019

Petošolci smo, v sredo, 22. 5. 2019, dočakali dogovorjeni obisk Programa JUMICAR Slovenija. To je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Otroci so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Petošolci na ta način obnovimo cestno prometne predpise in se hkrati malce pozabavamo.

Po zanimivem uvodnem predavanju, o pomenu opazovanja in predvidevanja v prometu, so otroci hitro razumeli bistvo v cestnem prometu – OSTATI ŽIV. Sledila je praktična vožnja z avtomobilčki, pri kateri so, po skupinah, otroci zelo uživali.

˝Najbolj mi je bila všeč uvodna predstavitev. Učitelj Zmago je bil zelo strog in smešen. Tudi vožnja mi je bila zelo všeč,˝je povedal Lan.

Izak je zelo izčrpno opisal dogajanje: ˝Bilo je zelo zabavno. Poligon je bil zelo lahek za ga prevozit. Čeprav smo morali čakati na semaforju. Gospod Zmago nam je povedal, da en tak avto stane 4800€. na koncu smo mu pomagali pospraviti avte, progo, znake. Gospod Zmago nam je podelil vozniški izpit za sesalec. Potem smo šli nazaj v šolo.˝

˝Meni je bilo zelo všeč, imela nisem nobenih problemov in še tako super je, da bi za vedno vozila s temi avtki. Gospod Zmago je bil zabaven, a nas je tudi naučil nove stvari˝, je povedala Beti.

˝Meni je bilo super, imel sem rdeč avto, ni bilo nobenih težav, lepo je bilo voziti,˝je napisal Tilen.

Po uspešnem dnevu gre zahvala vsem domačim podjetjem, ki so kot sponzorji, omogočili izvedbo programa JUMICAR.

5.b in Maja Šapla

Najbolj iskano

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost