041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PODNANOŠKE PRVOŠOLČKE OBISKUJE PRAV POSEBNA GOSPA

Jan 24, 2019

Prvošolčki v Podnanosu so bili že kar nekaj časa neučakani – radi bi se začeli učiti črke, da bi lahko pisali in brali.  O tem je slišala tudi prav posebna gospa. Le ta živi v majhni vasici s pisanimi hišicami, oblečena je v plašč s črkami, na glavi pa nosi bel klobuk.

Učenci so njen prihod že nekaj časa nestrpno pričakovali in ga končno tudi pričakali. V torek, 15. 1. 2019, je v naš razred tako prvič prišla na obisk omenjena gospa – nihče drug kot gospa Abeceda.

Učenci so se jo zelo razveselili in hitro posedli okrog nje, da bi slišali, kaj jim bo povedala. Iz svoje torbe je vzela sliko, ob kateri jim je povedala kratko zgodbico. Hitro so ugotovili, da le ta govori o črki I. Tako so skupaj z njo spoznali prvo črko iz naše abecede, se naučili o njej pesmico, jo z gibom prikazali ter ugotavljali, v katerih besedah se skriva črka I. Črko I so se naučili tudi zapisati in brati.

Njen obisk se je hitro bližal h koncu, saj se ji je mudilo obiskati tudi ostale prvošolčke. Zato jim je obljubila, da jih kmalu obišče ter jih naslednjič nauči novo črko.

Pri nas je bila gospa Abeceda do sedaj na obisku že kar nekajkrat, učenci so se z njo naučili že pet črk. Sedaj pa že nestrpno pričakujejo njen obisk in ugotavljajo, katero črko jim bo prinesla naslednjič.

Tjaša Kobal

Najbolj iskano

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost