041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PODALJŠANO BIVANJE NA GOČAH

Jan 17, 2019

Pri podaljšanem bivanju na Gočah imajo učenci po pouku najprej sprostitvene dejavnosti. Navadno smo v telovadnici, kjer se sprostijo ob družabnih in socialnih igrah, lahko pa tudi kaj ustvarjajo. Pri kosilu se trudijo tišje pogovarjati, kulturno jedo in poskušajo različne okuse novih jedi, ki jih niso vajeni jesti. Spoznavajo pomen uživanja sadja in zelenjave bogatega z vitamini in minerali za zdravje, ki pomaga pri prebavi in  krepi telo, da je bolj odporno proti boleznim. Zavedajo se pomena ločenega zbiranja odpadkov in reciklaže.

Pri pisanju domače naloge zavzeto delajo. Če kaj ni jasno, dobijo pomoč, dodatno razlago in nalogo pregledamo. Ko zaključijo s pisanjem, zelo radi ustvarjajo, rišejo, barvajo, rešujejo rebuse, berejo, poslušajo pravljice, zgodbe, glasbo …

Sodelovali smo v projektu Varno v vrtec in šolo z društvom za trajnostni razvoj Sobivanje. Učenci so dobili brezplačno izobraževalno-zabavno revijo za majhne in velike Sobivanje. Ker so sodelovali tudi lanski četrtošolci iz Podnanosa, so revijo dobili tudi oni.

Pisali smo pismo Božičku, mu narisali in napisali želje in se pogovarjali o dobrih željah za vse ljudi. Odgovoril nam je in vsem učencem poslal bralne znake Poštarja Pavlija.

Ker smo z novim letom dobili nov koledar, smo ga tudi izdelali. Pogovarjali smo se o praznikih v vsakem mesecu in temu primerno vsebino narisali.

Dokončane koledarje imamo razstavljene na panoju na hodniku. Ko bodo učenci naredili kaj novega, bodo koledarje odnesli domov. Mlajši učenci si bodo tako lažje zapomnili imena mesecev, večji pa se bodo na njih orientirali.

Prilagamo utrinke o našem živahnem delu.

Marija Nabergoj

Najbolj iskano

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost