041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

ZMAGA NAŠIH UČENCEV NA NATUROPATSKEM NATEČAJU

Apr 26, 2018

Nadarjeni učenci iz 7. razreda smo sodelovali z raziskovalno nalogo za natečaj, ki ga je razpisovalo Društvo naturopatov Slovenije z naslovom Depresija in anksioznost.

Naredili smo tudi nekaj anket, iz katerih, poleg knjig, sestavili celotno besedilo. Ugotovili smo, kako so se depresivni ljudje počutili, in kako so z njimi ravnali, jih sprejemali in jim včasih tudi pomagali. Imeli so jih za zmešane, bolne, ipd. Mentorica pri raziskovalnem delu nam je bila ga. Ana Kobal.

Naredili smo tudi risanko (stop-motion animacijo), v kateri smo predstavili zdravilna zelišča, ki pri tem pomagajo in lajšajo težave. Poleg tega smo oblikovali tudi prisrčen plakat. Mentorica, ki nas je pri tem vizualnem delu usmerjala, je bila ga. Kristina Lavrenčič.

Naša bistvena ugotovitev je bila, da nam narava lahko veliko pomaga. Za svojo nalogo smo naši šoli prislužili glavno nagrado, 2000 evrov. Zelo smo se potrudili in vložili veliko truda in časa, da smo to zaključili.

S svojim izdelkom smo zelo zadovoljni, še posebej z risanko, ki si jo lahko ogledate na spletni strani naturopatskega društva Slovenije.

Mateja Lavrenčič

Najbolj iskano

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost