041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

MARTINOV POHOD Z LUČKAMI V SPREMSTVU TEODOZIJEVE VOJSKE

Nov 29, 2017

Društvo Teodozij je v sodelovanju z Osnovno šolo »Draga Bajca« Vipava in z Zavodom TRG Vipava organiziralo »Martinov pohod z lučkami v spremstvu Teodozijeve vojske«. Odlično organiziran in zelo dobro obiskan dogodek je nosil humanitarno sporočilnost sv. Martina, usmiljenega rimskega vojaka, ki je premraženemu beraču podaril polovico svojega plašča. Humanitarnost je bila izražena v zbiranju prostovoljnih prispevkov za Šolski sklad.

Po prijetnem kulturnem programu in nagovoru ravnateljice, ge. Mojce Pev, je iz telovadnice OŠ Vipava sprevod pohodnikov krenil do Lanthierjevega dvorca v Vipavi. Vipavske gase so razsvetljevale lučke, ki so jih otroci nosili v rokah in ki so jih, posebej za to priložnost, izdelali v šoli. Med pohodom se je iz otroških grl razlegala pesem Na nebu svetijo zvezde, na Zemlji pa mi. Tudi iz tega je bilo mogoče razbrati človekoljubno sporočilnost dogodka. Po prihodu do Lanthierijevega dvorca so si udeleženci pohoda brezplačno ogledali nov Vinarski muzej, ki se nahaja v prostorih dvorca. Ob vstopu v muzej sta udeležence pričakali še dve dobrodošlici. Ena v obliki nagovora župana, mag. Ivana Princesa, druga pa v obliki glasbenega programa starejših učencev OŠ Vipava.

Čestitke in pohvala vsem trem organizatorjem za to čudovito doživetje, ki ni osvetlilo le novembrskega večera, ampak tudi srca udeležencev. Upam, da bo prireditev postala tradicionalna!

Alenka Skupek

 

Najbolj iskano

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost