041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Poke na Nanosu

Sep 11, 2017

V soboto, 9.9.2017 so naši učenci sodelovali na prireditvi v počastitev 90.letnice ustanovitve organizacije Tigr, ki je potekala pri Blažonovih na Nanosu. V program je bilo vpleteno petje otroškega pevskega zbora Poke in recitacija sedmošolca Matica Tomažiča. Kljub slabi vremenski napovedi sta mentorici Ida Makovec in Nadja Rodman Koradin uro pred pričetkom uspeli zbrati večino nastopajočih.

Ko se je avtobus napolnil z učenci, spremljevalci, rekviziti in prigrizki, se je začela zanimiva pustolovščina za vse udeležene. Od odhoda do prihoda skoraj ni prenehalo deževati. Še dobro, da smo kot nastopajoči imeli streho nad glavo – nadstrešek Blažonovega gospodarskega objekta. Pred in po nastopu smo, namesto da bi uživali v nanoškem zraku in šli na dolg sprehod, poslušali pravljice, se igrali telefončke, se upevali, pojeli prigrizke, imeli odmore,… vse v avtobusu. Dež nam je prizanesel le toliko, da smo tekli do stranišč in nazaj. Nekateri učenci so vztrajali ves čas prireditve na odru in njim lahko čestitamo.

Kljub slabemu vremenu so pevci ob vrnitvi bili navdušeni nad izletom. Pravljice, pripovedi o doživljajih in opisovanje poti, ki jih učiteljica dobro pozna, so prinesle toliko dobre volje, da smo na slabo izkušnjo z dežjem skoraj pozabili.

Organizatorjem se zahvaljujemo za sokove in skutne žepke, saj so bili pravi posladek dneva. Občini Vipava se zahvaljujemo, da so nam omogočili avtobusni prevoz, saj sicer ne bi mogli sodelovati na prireditvi. Nekaj naših posnetkov najdete tudi v arhivu RTV.

 

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost