041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

JUMICAR

Jun 2, 2017

V četrtek, 1. junija smo si učitelji in učenci 5. razredov naročili toplo vreme z veliko sonca. Seveda z namenom. V goste smo si kot vsako leto znova povabili program “Jumicar” Slovenija, ki ga podpira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Generalna policijska uprava, Policijska akademija in občina Vipava.
Izobraževalni program je namenjen preventivni vzgoji otrok v cestnem prometu. Otroke poučuje, kako se vesti v prometnem okolju. Postavljeni v vlogo voznikov manjših avtomobilčkov, doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Med vožnjo po poligonu morajo upoštevati prometne znake, semaforje in pravilno prevoziti različna križišča.
Seveda so bili vsi mali vozniki zelo osredotočeni na vožnjo, zelo natančni in kar se da pozorni na vse okoliščine. Sedaj vedo kako težko je hkrati obračati volan, pritiskati na zavoro, biti pozoren na promet in pravilno reagirati.
Po prejemu čisto pravih kolesarskih izkaznic bodo vse te izkušnje s pridom uporabljali na cestah in ulicah domačih krajev. Počitnice bodo ravno pravšnje da se vse to znanje utrdi. Seveda pa še vedno računamo na previdne odrasle voznike, ki bodo v pravem prometu še vedno budno spremljali vsak naš odziv ter nam pomagali v negotovosti.
Mirjam Goričan Štimec

Najbolj iskano

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost