041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Angleščina v drugem razredu

Maj 8, 2017

V zadnjem mesecu smo se pri angleščini v 2. razredu učili o veliki noči in o oblačilih. V okviru velike noči smo izvedli igro lov na pirhe (Easter egg hunt) in iskali pirhe, ki so bili skriti po razredu. Potem pa smo iz papirja izdelali velikonočno košarico in vanjo položili čokoladna jajčka.
Oblačila pa smo spoznavali preko zgodbic: J. Donaldson: The Smartest Giant In Town
(Najprisrčnejši velikan v mestu) in C. Freedman: Aliens Love Underpants (Vesoljci v gatah) in se ob tem neznansko zabavali. Naše znanje o oblačilih smo utrjevali z različnimi igrami: tombolo, spominom in namizno družabno igro.
Pripravili smo si tudi trgovino in z denarjem nakupovali različna oblačila. Seveda je učiteljica spremljala in nas spodbujala, naj uporabljamo vljudne izraze v angleščini.
Ko smo “nakupili” oblačila, smo pripravili še modno revijo. Na pomoč so nam priskočili starši in nam posodili nekaj svojih kosov. Postali smo pravi manekeni in manekenke. Vsak je z malce učiteljičine pomoči povedal, kaj ima oblečeno, komisija, ki smo jo predstavljali vsi ostali učenci, pa je bila navdušena nad vsemi mladimi modeli. Na koncu smo izbrali najboljšega – in to smo bili kar vsi.

Maja Funa

Najbolj iskano

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost