041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Mega kviz: Naše malo veliko morje

Apr 20, 2017

Izbrani reševalci Slovenskega knjižnično-muzejskega  MEGA kviza  z naslovom  Naše malo veliko morje, smo se 20. 4. 2017  udeležili zaključne prireditve v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini. Najprej nas je pozdravil direktor knjižnice gospod Artur Lipovž in nam čestital za sodelovanje.

Gost prireditve je bil Tom Turk, profesor na Biotehniški fakulteti v Ljubljani,  potapljač in podvodni fotograf, avtor knjige o življenju v Jadranskem morju. Ob fotografijah nam je predstavil tehnike slikanja pod vodo in lepote morja. Svetoval nam je, da se za lepo fotografijo v morju najprej popolnoma umirimo. Kdor zna fotografirati na kopnem, ni rečeno, da je dober fotograf v morju. Morski fotografi so bolj navdušeni nad mikro fotografijami, ki jih nato povečajo. Pod vodo uporabljajo vodotesne fotoaparate. Učenec 3. razreda OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine je izkušenega profesorja poučeval, kako naj fotografira morskega psa, da ga ne poje.

V Lavričevi knjižnici so poskrbeli za nagrade. Sledilo je žrebanje nagrajenih reševalcev kviza. Med srečneži je bilo tudi 7  od 50 učencev, ki so reševali kviz na naši šoli.

Knjižne nagrade so prejeli:

Maja Čehovin , 4. a; Dajla Alekić , 4.a; Iris Perko, 5.a, Vida Furlan, 5. a,

Mentorici: Mojca Habič in Zora Makovec,

Favstina Krečič, 7. a, mentorica Barbara Kodelja Pavlin

Miha Fabčič, 8.a in Branka Ferjančič, 8. b, mentorica Livija Lango.

Z udeležbo na zaključni prireditvi so bili nagrajeni: Manja Rosa Trojer, Tine Nabergoj iz 7.a in Jakob Domenik, Ela Polak iz 7.b.

Najbolj iskano

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost