041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Kulturni dan

Feb 20, 2017

Učenci vseh četrtih in petih razredov so v ponedeljek, 20.2.2017 izvedli kulturni dan, ki je namenjen gledališču in muzeju. Po programu se vsebine izmenjujejo med glasbenimi, gledališkimi in drugačnimi predstavami, spremljevalni program pa obogati kulturno dogajanje na ta posebni dan v februarju.

Letos smo 108 učencev peljali v gosté v goriški muzej. En avtobus si je ogledal vilo Bartolomeo in njihove zbirke, drugi avtobus pa se je ustavil na gradu Kromberk in tam na kratko pregledal ostanke arheoloških najdišč Vipavske doline in razstavljene eksponate slik in kipov, ki so ponujale nazoren pregled razvoja te vrste naše dediščine. Po ogledu nam je muzej omogočil tudi krajši postanek z malico.

Gledališka predstava Živalske novice s štirimi vsem dobro znanimi igralci Andrejem Zalesjakom, Medeo Novak, Igorjem Štamulakom in Gorazdom Žilavcem nas je najprej seznanila z igralsko zasedbo in zasedbo v zaodrju. V predgovoru so nas igralci tudi spomnili na korake, ki jih kot ekipa opravijo v pripravah na prireditev. Sama predstava je bila vsebinsko in izvedbeno zelo dobra, kakovost se je kazala tudi v izredni zbranosti nas, gledalcev.

En dan na leto se posveti kulturi in kulturnim ustanovam. Tovrstna dejavnost je vezana na stroške, za njeno izvedbo se zahvaljujemo tudi staršem, ki so nam omogočili doživeti nepozabne trenutke v gledališču in muzeju.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost