041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Športni dan na snegu – podružnici Podnanos in Goče

V torek, 24.1.2017, so se učenci in učitelji podružničnih šol Podnanos in Goče odpeljali na Črni Vrh nad Idrijo. Polni pričakovanj so si oblekli zimske kombinezone, tople bunde in hlače, obuli najtoplejše čevlje in z malico v nahrbtnikih odrinili novim dogodivščinam naproti.

Pot proti Colu je minila kot bi mignil in počasi so se začele kazati prve zaplate snega, na senčni strani proti Črnemu Vrhu pa je pogled iz avtobusa pokazal pravo zimsko idilo – veliko snega, ledene sveče, snežna belina povsod…

Na Črnem Vrhu se je skupina smučarjev odpravila proti vlečnicam (od tam tudi fotografije) in športni dan preživela v smučanju na dokaj ledeni progi.

Ostali učenci so športni dan preživeli na saneh in v različnih igrah na snegu. Učiteljice in učitelj so skrbeli za varnost, zavezovali odvezane čevlje, natikali rokavice na premražene roke in urejali vrstni red pri spuščanju s sanmi po bregu, da se niso zgodile kakšne nepredvidene nesreče. Vse je potekalo v veselem vzdušju in tudi mraz ni prišel do živega! Sonce se kljub vremenski napovedi v času športnega dne na snegu ni hotelo prikazati.

Po zasluženi malici ob najboljšem čaju, ki so ga pripravili na smučišču SKIBOR na Črnem Vrhu, so se športne dogodivščine nadaljevale do dogovorjene ure, ko so bili predvideni odhodi avtobusov. Premraženi učenci so se preoblekli in preobuli in vso pot do doma na avtobusu prepevali! O utrujenosti ni bilo niti sledi. Kako je bilo z utrujenostjo popoldan doma, pa bi več povedali starši!

Športni dan se je končal, veseli spomini pa ostajajo!

Vida Trošt Vidic

Fotografije: Andreja Pižent Trošt, Polona Fajdiga

Najbolj iskano

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost