041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Ne-odvisen.si

Jan 29, 2017

V sredo, 25. januarja, se je program NE-ODVISEN.SI, katerega vodja je Bojan Kodelja, ustavil tudi v Vipavi. Na OŠ Draga Bajca / naši šoli sta se odvila dva dogodka: dopoldne sta Bojan Kodelja in Miha Kramli nagovorila učence III. triade, zvečer pa so se odrasli, predvsem starši in zaposleni, udeležili Izzivalca ulice, kakor je naslovljeno interaktivno dokumentarno predavanje na temo pasti, s katerimi se srečujemo v sodobni družbi.

V skoraj dve uri dolgem predavanju je poslušalce Bojan Kodelja na duhovit način seznanjal z izjemno resnimi problemi, s katerimi se kot starši in vzgojitelji srečujemo vsak dan. Teme, ki jih je nizal in odpiral, so bile predvsem različne odvisnosti: alkoholizem, odvisnost od tobaka in vedno novih in novih drog, računalniških iger, ki spodbujajo agresivno vedenje ali uporabnike potegnejo v virtualen svet, do modernih tehnologij in socialnih omrežij, ki neobvladljivo vstopajo v naše medsebojne odnose. Ob vsem tem je opozarjal tudi na internetno podzemlje in vpliv lobijev različnih industrij, ki s prikritimi sporočili ustvarjajo nepotrebne potrebe.

Namen predavanja ni bilo moraliziranje, prav nasprotno; avtorji programa in njihovi podporniki, strokovnjaki z različnih področij, želijo našo družbo ozavestiti, da se z znanjem in vedenjem, predvsem pa z odkritim in toplim pogovorom za kuhinjsko mizo, lahko zoperstavimo pastem potrošništva in manipulacij.

N. V.

Najbolj iskano

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost